Τα παραλειπόμενα της εκδρομής…..

Το σκεφτόμουν αν θα το γράψω αυτό το άρθρο, αλλά τελικά επειδή πιστεύω ότι και τα άσχημα πρέπει να μοιράζονται εξίσου με τα καλά και τα αστεία, αποφάσισα να το γράψω. Αφορά την εκδρομή των παιδιών μας, της Γ Λυκείου. Θα μου πείτε δυστυχώς συμβαίνουν αυτά …. εγώ το γράφω πιο πολύ για να καταγγείλω το ξενοδοχείο και την τοπική αστυνομία, αλλά και για να ενημερώσω άλλους γονείς που θα πάνε τα παιδιά τους εκδρομή ….ή ακόμη και άλλο κόσμο που σκοπεύει να ταξιδέψει στην Πράγα.

Η εκδρομή ξεκίνησε με άφιξη στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα, συνεχίστηκε με ημερήσια εκδρομή στη Βιέννη και κατέληξε στη Βουδαπέστη για δύο διανυκτερεύσεις. Όλα μέχρι εκεί υπέροχα. Ο καιρός ήταν καλός – είχε κρύο, αλλά με ήλιο – οι ξεναγήσεις ήταν ενδιαφέρουσες, Το Παλάτι της Αυτοκράτειρας Σίσσυ, η Όπερα της Βιέννης …. Η επίσκεψη στο νησάκι Μαργαρίτα, η νυχτερινή κρουαζιέρα στο Δούναβη, αλλά και μια βραδινή έξοδος σε εστιατόριο με τσιγγάνικα βιολιά στη Βουδαπέστη, ήταν πράγματα που τα παιδιά ευχαριστήθηκαν, αλλά και δεν θα είχαν την ευκαιρία να ξαναδούν.

Και μετά ήρθε η ώρα της Πράγας, όπου και θα έμεναν τρία βράδια. Άργησαν να φτάσουν γιατί έχασαν το δρόμο για το ξενοδοχείο ….και λες και εξαιτίας αυτής της μικρής ατυχίας, έπρεπε η εκδρομή να στραβώσει. Ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά, αλλά τους χάλασε τη διάθεση ….και θα έχουν σίγουρα κάτι να θυμούνται. Πολύ σημαντικό ότι δεν υπήρξαν τα συνήθη προβλήματα αυτών των εκδρομών – μεθύσια άσχημα, ζημιές, φασαρίες. Δεν είχαν προλάβει καλά-καλά να φτάσουν και πέφτουν πάνω σε φασαρία.  Τελικά δεν ήταν σωστή η είδηση ότι παιδιά από άλλο σχολείο είχαν ‘χόρτο’ μαζί τους και ήρθε η αστυνομία και τους μάζεψε. Η αλήθεια είχε ως εξής : Στο ίδιο ξενοδοχείο, εκτός από το δικό μας σχολείο, ήταν δύο ακόμη σχολεία από την Κρήτη και ένα ακόμη σχολείο από Ρωσία. Τα άλλα σχολεία είχαν κλείσει όλη την εκδρομή στη Πράγα και ήταν ήδη μέρες εκεί. Τα παιδιά από την Κρήτη, είχαν μαζί τους και κιθάρες, λαγούτα κλπ., αλλά είχαν πάρει μαζί τους και ρακή. Αφού έφαγαν τα δικά μας βραδινό, ήταν κουρασμένα και είπαν να κάτσουν στο σαλόνι του ξενοδοχείου να χαζολογήσουν και να κοιμηθούν νωρίς. Τα παιδιά από τη Κρήτη, στη άλλη άκρη έπαιζαν μουσική και τραγουδούσαν. Αν και δεν έκαναν φασαρία (ούτε που ακουγόταν καλά-καλά), κάποιος ενοχλήθηκε και ζήτησε από τον υπεύθυνο να τους κάνει παρατήρηση. Αυτός όμως δεν τους έκανε απλώς παρατήρηση αλλά τους έβρισε κιόλας. Οπότε και τα παιδιά νευρίασαν, δεν έκαναν φασαρία, αλλά ακολουθούσαν καμιά εικοσαριά τον υπεύθυνο και του έλεγαν και αυτοί διάφορα. Ο Υπεύθυνος κάλεσε την Αστυνομία. Ήρθαν τρείς αστυνομικοί, έκαναν συστάσεις και έφυγαν. Ο Υπεύθυνος όμως δεν ευχαριστήθηκε και κάλεσε τη Δίωξη Ναρκωτικών. Όταν ήρθαν αυτοί με τα σκυλιά, τα σκυλιά μύρισαν τη ρακή. Αποτέλεσμα, μάζεψαν κάποια από τα παιδιά και τα έδειραν άσχημα μπροστά σε όλους. Αυτό ήταν το ένα στραβό συμβάν ….

Το άλλο στραβό συμβάν αφορούσε τους ίδιους. Πέμπτη πρωί, φεύγουν τα άλλα σχολεία και είναι η προτελευταία μέρα και της δικής τους εκδρομής. Κατεβήκαν στο κέντρο της πόλης για κάποιες ξεναγήσεις ακόμη αλλά και βόλτα. Γυρνάνε πίσω και τι να δουν ….είχαν παραβιαστεί οι πόρτες σε όλα τα δωμάτια. Ανοίγουν μπαίνουν μέσα και οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής ή καταστροφής των αποσκευών τους. Εμείς μάλλον ήμασταν τυχεροί, γιατί το δωμάτιο τους ήταν σχετικά κοντά στη Ρεσεψιόν και είχε γίνει απλώς προσπάθεια παραβίασης της πόρτας. Θα μου πείτε, ας πρόσεχαν τα παιδιά τα πράγματα τους και ας μην άφηναν τίποτα έξω. Ναι αλλά, αυτοί που έκαναν τη ‘δουλειά’, όπου δεν βρήκαν κάτι να αρπάξουν, κατέστρεψαν τις αποσκευές. Πέρασαν ώρες μέχρι να έρθει τελικά η Αστυνομία, και τι έκαναν??? Δεν συζητώ τι φασαρία και πανικός επικράτησε….Μόνο καταγραφή των απωλειών και πήραν καταθέσεις από τα παιδιά…. Έτσι χάλασε η τελευταία μέρα της εκδρομής τους…..

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι αυτό!!! το θέμα είναι, γιατί να γίνει αυτό??? Η αντιμετώπιση του ξενοδοχείου και της Αστυνομίας ήταν αισχρή!!! Ο Υπεύθυνος έφερε τη Δίωξη με τα σκυλιά, για μερικά παιδιά που τραγουδούσαν και δεν τους έφερε όταν έγινε όλη αυτή η κατάσταση. Δεν φτάνει που το ξενοδοχείο προσπαθεί να περάσει για 4*, ενώ ήταν μέσα στη μούχλα, την υγρασία  και τη βρώμα (τα σεντόνια ήταν γεμάτα πιτσιλιές από αίμα…), είχαν και το θράσος την επόμενη μέρα πριν φύγουν τα παιδιά να θέλουν να τους κρατήσουν λεφτά για τις παραβιασμένες πόρτες ……ωραίο το ανέκδοτο, έτσι??? Οι γονείς των παιδιών που έχουν πέσει θύματα της κλοπής και του βανδαλισμού, μαζί με το σχολείο θα κινηθούν δικαστικά εναντίον του ξενοδοχείου.

Οπότε και θα καταγγείλουμε το ξενοδοχείο ‘ALBION ’ της Πράγας, για όλους τους παραπάνω λόγους, ούτως ώστε να ξέρετε τι συνέβη και να το αποφύγετε.

http://www.booking.com/hotel/cz/albion.el.html?aid=311101;label=hotel-77381-cz-E*2A0iNnLVEKKlBxp*0k0gS3112092287:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg;ws=&gclid=CNeR4ces97UCFUkd3godrVQAIg#hash-blockdisplay4

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s