Η επιμονή…..

‘Ο επιμένων νικά’ δεν λένε??? Ή πως μπορεί να γεμίσει ένας αργόσχολος (?), που του αρέσει να μαθαίνει συνέχεια καινούργια πράγματα, την ώρα του.Ε, ναί ….αυτός που έχει ώρα και το παιδεύει και το ψάχνει….τελικά τα καταφέρνει. Το πείσμα και η επιμονή είναι απο τα πιο σοβαρά χαρακτηριστικά μου….άν είναι καλό ή κακό δεν ξέρω, θα δείξει….

Έτσι στη πλάκα, άν μου ζητήσεις κάτι…πάνω στο οποίο έχω κάποιες λίγες γνώσεις…. και άν μπορώ να βοηθηθώ και απο την τεχνολογία… θα παιδευτώ και κατά 99% θα το καταφέρω. Μπορεί να μην το καταφέρω σε μία μέρα, αλλά θα το παιδέψω, θα το ψάξω, θα διαβάσω, θα πειραματιστώ με τις ώρες ….και κάποιες φορές και μέρες. Άμα δε είναι και κάτι που με ενδιαφέρει, η επιμονή και το πείσμα, χτυπάνε κόκκινο! Απο την εποχή που μου μπήκε η ιδέα να κάνω κάτι σαν ‘σποτάκι’ για την εκπομπή, έχω ασχοληθεί και έχω ψάξει πάρα πολλά προγράμματα που έχουν σχέση με μουσική – ας χρησιμοποιήσω τον όρο ‘μουσική’ γενικά ….

Οι δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία σήμερα και το ατελείωτο Διαδίκτυο είναι άπειρες. Για παράδειγμα, οι σημερινοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόγραμμα που διαλέγει για αυτούς τραγούδια για να μεταδώσουν (αρκεί βέβαια να το έχουν φορτώσει με τραγούδια), μπορούν να ξέρουν ανά πάσα στιγμή ποιό τραγούδι μετέδωσαν και τι ώρα,μπορούν να ‘κόψουν και να ράψουν’ ένα τραγούδι, να δημιουργήσουν ‘σποτάκια’ και τζινγκλάκια και φυσικά  μπορούν να ηχογραφήσουν την εκπομπή τους και άλλα πολλά. Για το κάθε ένα απο τα παραδείγματα που ανέφερα παραπάνω, υπάρχουν και διαφορετικά προγράμματα.

Λοιπόν η ιστορία έχει ώς εξής : χθές το βράδυ ένας φίλος και συνεργάτης ραδιοφωνικός παραγωγός στο Zbutsam Radio, μεταξύ σοβαρού και αστείου μου ζήτησε να του στείλω μία ηχογραφημένη μου εκπομπή γιατί δεν προλαβαίνει να με ακούσει. Και σήμερα το πρωί ξύπνησα με αυτή την ιδέα, να το κάνω. Αυτό τι σημαίνει? Την ώρα της εκπομπής, ακούμε τον εαυτό μας απο κάποιο άλλο πρόγραμμα, ούτως ώστε να καταλαβαίνουμε άμεσα, πως ακουγόμαστε, άν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κλπ. Σε αυτό το πρόγραμμα μπορείς να ηχογραφήσεις την εκπομπή σου. Μετά θα πρέπει να την κάνεις σε μορφή  mp3, για να τη δέχονται τα περισσότερα προγράμματα. Ναι, όμως μία δίωρη εκπομπή είναι γύρω στα 170ΜΒ ….για να τη στείλεις με μέιλ ή με μήνυμα στο Φατσοβιβλίο, τα 170ΜΒ θα πρέπει να τα κάνεις 25….Εδώ έχεις δύο επιλογές, ή θα κόψεις την εκπομπή σε κομμάτια των 25ΜΒ ή θα την συμπυκνώσεις τόσο μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η κάθε μία απο τις παραπάνω ενέργειες χρειάζεται και διαφορετικό πρόγραμμα – άν δεν το έχεις ξανακάνει, μπορεί και να φάς μιά ολόκληρη βδομάδα ψάχνοντας τα σωστά προγράμματα, διαβάζοντας και δοκιμάζοντας!

Με τις διάφορες ιδέες που μου μπαίνουν κατά διαστήματα….είχα ήδη τα ανάλογα προγράμματα …είχα κάνει ήδη τις δοκιμές ….απλά έπρεπε να θυμηθώ να ηχογραφήσω την εκπομπή και να τη συμπυκνώσω μετά. Αλλά μου μπήκε και η ιδέα να κόψω μία σε κομμάτια….Οπότε και σας αφήνω, πάω να παιδευτώ λίγο ακόμη….Γιατί άν δεν επιμείνω πεισματικά, πως θα μάθω!!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s