Greeklish ….και ελληνική γλώσσα!!

Σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, πιαστήκαμε σε μία μεγάλη κουβέντα. Ως συνήθως γυναικοπαρέα, όποιος καημένος άντρας ήταν μέσα….την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ή δεν τόλμησε να μιλήσει!! Το θέμα το ξεκίνησε η κουμπάρα μου, κάνοντας παράπονα που έγραφαν σε Greeklish….στην αρχή πειραζόμασταν και κάναμε πλάκα, αλλά τελικά το θέμα σοβάρεψε…..

Όχι, δεν μαλώσαμε, προς Θεού….αλλά μέσα από τη κουβέντα μάθαμε κάποια πράγματα και ανταλλάξαμε απόψεις. Η κουμπαρούλα μας άναψε φωτιές και μετά εξαφανίστηκε ….ντάξ, είναι συγχωρεμένη γιατί ήταν στο μαγαζί και θα είχε μάλλον δουλειά ή θα εμφανίστηκε ο κύρ-Παναγιώτης!!!!

Μάθαμε ότι : οι φατσούλες δεν είναι greeklish!!!

Φυσικά ότι όταν γράφουμε με κεφαλαία στο ιντερνέτι είναι σαν να φωνάζουμε!!!!

Η κουμπαρούλα – εγώ δηλαδή – ότι κάνω είναι τέλειο (για κάποιο λόγο, πιστεύω ότι με ψήνει για κάτι, αλλά δεν ξέρω γιατί…….)

 

Αλλά ας σοβαρευτούμε….τα greeklish και εμένα με εκνευρίζουν! Δεν μου αρέσουν οπτικά, με ζορίζουν να τα διαβάσω – θα μου πείς, τι θες μωρή παλιόγρια, να είσαι μες τη μόδα???? Άσε τα παιδάκια να γράφουν όπως γουστάρουν….. Ένας λόγος που δεν ασχολούμαι με το Twitter είναι και αυτός ….πρέπει να γράψεις όσο πιο πολλά μπορείς μέσα σε 140 χαρακτήρες (και τα επαγγελματικά ειδικά έχουν ειδικούς χαρακτήρες που χρησιμοποιούν για ολόκληρες λέξεις ….δεν βρήκα τη διάθεση να παιδευτώ να τα μάθω και αυτά)…..

Ένα σημαντικό που μάθαμε, δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια, αλλά αν ισχύει μπορώ να τα δεχτώ μόνο για αυτό το λόγο…..δημιουργήθηκαν και πρωτοχρησιμοποιήθηκαν σαν μια τεχνική ούτως ώστε να μην μπορούν οι ξένοι να τα μεταφράζουν εύκολα, ούτε με τον αυτόματο μεταφραστή. Εμένα πάντως μου έτυχε να γράψω στην αυτόματη μετάφραση του Γούγλε, την ελληνική λέξη, ακριβώς όπως θα την έγραφα στα ελληνικά(την πρώτη φορά είχα ξεχάσει να γυρίσω το πληκτρολόγιο), αλλά με λατινικούς χαρακτήρες, και μου την έβγαλε στα ελληνικά – π.χ. τη λέξη χαρακτήρας, την έγραψα xarakt;hraw, και μόλις τελείωσα μου έβγαλε την ελληνική και μετά τη μετέφρασε. Τέλος πάντων, τα παιδιά την καταβρίσκουν να γράφουν έτσι….είτε για να μη μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα τι λένε, είτε για αντίδραση σε μας….. Εγώ τα βρίσκω κουραστικά, ειδικά αν είναι και μεγάλο το κείμενο, ΤΕΛΟΣ !!!!

Και εκεί κάπου γύρισε η κουβέντα στην Ελληνική Γλώσσα….η ουσία της κουβέντας ήταν ότι θέλουν να μας χαλάσουν τη γλώσσα μας και ότι εμείς σαν λαός δεν κάνουμε τίποτα…..

Η δικιά μου γνώμη για το όλο θέμα και χωρίς να θέλω να πολιτικοποιήσω τη συζήτηση….σαν λαός είχαμε κάποιες αρχές, την Πατρίδα μας, τη Θρησκεία μας, την Οικογένεια μας και τη Γλώσσα μας. Τι έχει απομείνει ακέραιο από όλα αυτά???? Όλα κοιτάνε να τα διαλύσουν σιγά σιγά και διακριτικά???? Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, σαν πατρίδα μας χτυπάνε από παντού και έχουν αποδυναμώσει και το στρατό, σαν θρησκεία αρκεί να δείτε τα βιβλία των Θρησκευτικών και να ρωτήσετε τα παιδιά σας τι κάνουν στο συγκεκριμένο μάθημα – το ξέρατε ότι τα παιδιά μπορούν να πάρουν απαλλαγή από αυτό το μάθημα με τη δικαιολογία του άθεου…., σαν οικογένεια μας διαλύουν με όλα τα προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει, αλλά μας έχουν δώσει τεχνολογία για να απομακρυνθούμε καλύτερα ο ένας από τον άλλο….σε λίγο θα μιλάμε με μέιλς με τους υπόλοιπους μες το σπίτι….και τη Γλώσσα μας, την απλοποιούν όλο και περισσότερο, τάχα μου για να συμβαδίζουμε με τους υπόλοιπους (να είναι πιο εύκολο στους ξένους να διαβάσουν τα ελληνικά)….τρίχες, έχουμε τόσο ωραία και πλούσια γλώσσα και είναι κρίμα να τη χαλάνε κατ’αυτόν τον τρόπο….και εμείς να μην κάνουμε τίποτα!!!! Και όπως είπε η Ρένα πολύ εύστοχα…η απλοποίηση της ορθογραφίας αποσκοπεί στην αποσύνδεση των νέων ελληνικών από τα αρχαία …..και σε τι άραγε συνεπάγεται αυτό???? Αν βάλουμε στη μέση και τα τούρκικα σήριαλ που μας έχει επιβάλλει η ελληνική (?) τηλεόραση, μάλλον θέλουν να μας προσαρτήσουν στην Τουρκία….

Η δική μου γνώμη είναι ….ότι μας κυβερνάει μία οργάνωση-λέσχη, η οποία είναι παγκόσμια, αποτελείται από άτομα διαφόρων πεποιθήσεων, εθνικοτήτων, θρησκειών, και σκοπό έχει να ισοπεδώσει όλους τους λαούς, να μας κάνει όλους ένα….να πλουτίζουν αυτοί και να περνάνε καλά και όλοι οι υπόλοιποι να είμαστε δούλοι τους ….σαν τα στρατιωτάκια στο βίντεο του The Wall….αυτοί είναι που καταστρέφουν τον κόσμο!!! Απώτερος τους σκοπός ….δεν ξέρω….μάλλον η δύναμη!!!! Οπότε όσο και να χτυπιούνται μπροστά μας οι πολιτικοί μας αρχηγοί, τελικά θα γίνει αυτό που έχει αποφασίσει αυτή η οργάνωση…..

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντισταθούμε ….να είμαστε πάνω από τα παιδιά μας, που είπε η Έλενα, και να τους δείχνουμε το δρόμο, να τους προσφέρουμε εμείς τα ερεθίσματα που δεν τους δίνουν από το σχολείο που είπε και η Άννα….και να ξεπεράσουμε το θέμα της δικής μας ψυχικής ηρεμίας….και με υπομονή και επιμονή να τα βοηθήσουμε να βρούνε το δρόμο τους, να τα βοηθήσουμε να μάθουν να ψάχνουν τη μάθηση που είπε και η Ρένα και να μην είναι λάτρεις του θεού χρήματος….να τους δείξουμε τουλάχιστον κάποια σωστά πρότυπα και όχι αυτά που μας έχει μπουκώσει η τηλεόραση…..

ΥΠΟΜΟΝΗ…..ΕΠΙΜΟΝΗ…..πολλή κουβέντα με τα παιδιά …..και χαρείτε την κάθε μέρα και όλα τα καλά που έχετε!!!! Περιμένω τα σχόλια σας…..

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Greeklish ….και ελληνική γλώσσα!!

 1. …σκέφτομαι .. σκέφτομαι …
  μήπως, λέω μήπως μία σχολή γονέων θα ήταν μία καλή ιδέα;
  γιατί , ‘νταξ’, χρήσιμα τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού, αλλά θαρρώ (δεν ξέρω!) ότι τα δύσκολα είναι απο κει και πέρα..

  • Ρένα μου,
   όντως τα δύσκολα αρχίζουν απο κεί και πέρα. Και θα έπρεπε να υπάρχουν σχολές γονέων για διάφορες ηλικίες. Άλλα χρειάζεται να μάθει ο γονιός όταν είναι μικρό το παιδί, άλλα όταν είναι στο δημοτικό και άλλα όταν είναι πιά στην εφηβεία….και η ενημέρωση να μη γίνεται μόνο απο γιατρούς και ψυχολόγους, αλλά και απο άλλους γονείς που αντιμετώπισαν δυσκολίες και πως τις αντιμετώπισαν.
   Σχολές Γονέων υπάρχουν….ενημέρωση για αυτές δεν υπάρχει επαρκής….αλλά φυσικά….που να βρεθεί χρόνος για τέτοια μωρέ….αφού εμείς τα ξέρουμε όλα, τι θα μάθουμε παραπάνω – είπαν και με μικρά πηδηματάκια αποτραβήχτηκαν στη κοσμάρα τους για να βρούν την ψυχική τους ηρεμία οι αγαπητοί γονείς!!!!!!!!!!!! Δυστυχώς…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s