1982….αυτοί που άκουγαν ….ξέρουν!!

Eπιτέλους !!!! λίγη ηρεμία…. πως την πατάω έτσι βρε παιδί μου ….ξεκινάω με άλλο σκεπτικό και τελικά αλλού καταλήγω….πόσο πολύ με επηρεάζει η μουσική!!!!!

Ακούω Γιάννη και Βασίλη, στον Imagine…..παίζουν με τραγούδια του 1982….. ευκαιρία για γράψιμο!!!! Αγαπημένα τραγούδια, το καθένα για το δικό του ξεχωριστό λόγο!!!! Ήταν, μόλις ….είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε….οι πρώτοι έρωτες, τα πρώτα κλάματα, οι πρώτες χαρές….τα χτυποκάρδια, τα σιγο-ψιθυρίσματα, οι θεωρίες  συνωμοσίας σχετικά με το αντίθετο φύλο ….το αγαπημένο ραδιοφωνάκι, συντονισμένο στον αγαπημένο μας πειρατικό σταθμό, οι αφιερώσεις, τα ξενύχτια…..

Ούφ, βούρκωσα ρε παιδιά ….αλλά θυμήθηκα και κάτι ….τώρα που το θυμάμαι μου φαίνεται τόσο αστείο ….τι κόλπα κάναμε, για να βλέπουμε χωρίς να μας βλέπουν!!!

Πρέπει να ήταν 1982 ….Υπήρχε ένα μαγαζί, καφέ-μπάρ, που αν θυμάμαι καλά λεγόταν Tequila ….γωνία Βας.Ηρακλείου με Καρόλου Ντήλ, απέναντι από το σχολείο ….σε όροφο. Πριν ακόμη ανοίξει το ‘Μικρό Καφέ’ και γεμίσει η Βογατσικού ….εσείς οι παλιοί, σίγουρα θυμάστε….και αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Αυτό το μαγαζί, που λέτε, είχε παράθυρα γύρω γύρω ….σε παλιό διατηρητέο, που είχε σωθεί από το σεισμό ….μακρόστενο. Είχε κατά μήκος του μαγαζιού το μπάρ ….και πίσω από το μπάρ …..ένα τεράστιο καθρέφτη!!!!

Εεεε, αυτός ο καθρέφτης που λέτε, ήταν η χαρά της συνομωσίας ….Πονηρά μυαλά, για να μην φαινόμαστε ….τι κάναμε!!! Καθόμασταν πλάτη στην είσοδο και στα παράθυρα, αλλά με οπτική επαφή μέσω του καθρέφτη….. Δεν χρειαζόταν η φίλη μας να κάτσει απέναντι μας, για να βλέπει αυτή ….καθόμασταν και οι δύο πλάτη. Κατεβάζαμε και τη φράντζα μέχρι μες τα μάτια ….και μόλις έμπαινε το ‘αντικείμενο του πόθου’ ….βλέπαμε ανάμεσα από τη φράντζα, τι κάνει, με ποιους μιλάει, είναι μόνος του ή όχι …..μόλις καθόταν τελικά, περιμέναμε λίγο ακόμη να δούμε αν θα έρθει κανένας ….και μόλις γυρνούσε κάπου αλλού το κεφάλι και δεν μας έβλεπε …..γυρνούσαμε κανονικά μπροστά για να έχουμε άμεση οπτική επαφή ή πηγαίναμε και καθόμασταν στο διπλανό τραπέζι!!!! Να δείξουμε ότι είμαστε εκεί, ντέ ….μπας και μας προσέξει!!!

Για να κάνουμε τέτοια κόλπα συνέχεια, είχαμε γνωριστεί με όλους τους barmen και τους Dj εκείνης της εποχής …και με κάποιους έχουμε διατηρήσει φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα!!! Και για τους πιο μικρούς….ΝΑΙ !!! τότε έπαιζαν μουσική ζωντανά και στα περισσότερα  καφέ-μπάρ (βέβαια σε αυτά που δεν είχαν πολύ κίνηση, μπάρμαν και DJ ήταν το ίδιο πράμα) ….εκτός από τις ντίσκο!!!! Και αυτοί όλοι ήταν μία ακόμη πηγή μουσικής εκτός από το πειρατικό ραδιόφωνο και τα ξένα περιοδικά που αγοράζαμε με το χαρτζηλίκι μας από το ‘Σαμούχο’ ………….Φιλιά σε όλους….Αναμένω και τις δικές σας αναμνήσεις, γιατί  φωτό εκείνης της εποχής, εμφανίστηκαν αρκετές στο ΦΒ, το καλοκαίρι !!!!!!!!!!!!!!

Advertisements

3 thoughts on “1982….αυτοί που άκουγαν ….ξέρουν!!

    • Κατινάκι μου, ψάχνομαι και με υποτιτλισμό – που είναι δυσκολότερο απο ότι ακούγεται…συν το ψάξιμο για δουλειά/δουλειές….συν την ασθένεια του πατέρα μου (κατεβαίνω συχνά κέντρο για να βοηθήσω ή να κάνω παρέα στη μητέρα μου)….και έτσι το έχω παρατήσει λιγάκι το μπλόγκ 😦

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s