Άνοιξαν τα σχολεία!!!! ….και το εγχειρίδιο της κακής μαμάς…

Πολύ καλησπέρα σας, αυτό το κομμάτι ξεκίνησα να το γράφω χθές, αλλά….δεν με άφησαν σε ησυχία….τα νεύρα κρόσια ….μέχρι το βράδυ δεν μπορούσα να ησυχάσω!!

Επιστροφή στα σχολεία σήμερα ….και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Άντε γιατί, ΑΑΑΑΑ ….σαν πολύ ξετσουμίσαμε!!! Σαν πολύ ξεπορτίσαμε!!!!! Άντε να μαζευόμαστε και λιγάκι!!! Η μεγάλη ‘μαζεμένο’ παιδί, δεν έχει πολλές παρέες και το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού το πέρασε στο σπίτι….τα νεύρα, η γκρίνια και η γλώσσα της όμως, ροδάνι!!! Ο δε μικρός, δε μιλάει πολύ…αλλά όλο το καλοκαίρι δεν έβαλε πόδι μέσα στο σπίτι!!!! Στις ελάχιστες περιπτώσεις που ήταν και οι δύο μες το σπίτι, δεν υπήρχε περίπτωση να μη μαλώσουν …όλη η γειτονιά εμάς ακούει! Αϊ, στο καλό, πιά!

Και ας μπούμε στο θέμα μας….. ξεκινώντας από την μεγαλύτερη…..
Η κόρη, Τρίτη λυκείου φέτος!!! Ξεκινήσαμε στραβά, την άλλαξαν τμήμα….. κλαυθμός και οδυρμός ….δεν τους χωνεύει και κατά τα λεγόμενα της δεν την χωνεύουν ούτε αυτοί (συμμαθήτριες βασικά) …..της κάνουν ψυχολογικό bullying, λέει ….ήδη άκουσα μία πρώτη δόση νεύρων και γκρίνιας ….έχει κατεβάσει ότι ‘καντήλια’ ήξερε και δεν ήξερε…. Έβρισε τη Λυκειάρχη (όχι μπροστά της!) και τους υπόλοιπους καθηγητές, την τύχη της και ότι άλλο βρισκόταν μπροστά της…και μετά κλείστηκε στο δωμάτιο της και έκλαιγε. Μετά από κάποιες ώρες εμφανίστηκε με ‘την ιδέα’!…. να πάει σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο να πάρει χαρτί για το σχολείο – γιατί αλλιώς θα πάθει κατάθλιψη!!!! Ας πάει αύριο με τον μπαμπά της μπάς και καταφέρουν τίποτα ….(δεν θα αναφερθώ στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, στα δημόσια σχολεία και στο στρές που προκαλεί στα παιδιά, είναι μία πολύ μεγάλη συζήτηση για να ανοιχτεί εδώ!!)

Ο γιός, έκτη δημοτικού!! Άλλου παπά ευαγγέλιο αυτός….την παρέα του και το ποδόσφαιρο του να έχει….και είναι μια χαρά!! Λιγομίλητος, όχι ότι προλαβαίνει να μιλήσει κιόλας με την άλλη τη τρελόνγκα που μιλάει συνέχεια. Αυτός είναι πιο τυχερός…ούτε τμήμα έχει αλλάξει ποτέ, ούτε σχολείο…με τα ίδια παιδιά από την πρώτη δημοτικού. Αλλά είναι και πιο κοινωνικός, κάνει πιο εύκολα παρέες. Η τάξη του πέρισυ είχε την ατυχία να έχει μία δασκάλα που δεν τους έμαθε τίποτα, μα τίποτα….μέχρι να καταλάβουμε τι γινόταν, είχαν έρθει τα χριστούγεννα…μέχρι να κάνουμε τα παράπονα μας και να μας υποσχεθούν από το σχολείο ότι θα φτιάξει η κατάσταση, τελείωσε η χρονιά! Οπότε είχαμε αγωνία ποιόν/ποια θα έχουμε φέτος ……Τελικά μας έτυχε καινούργιος δάσκαλος  ….σήμερα μετά την πρώτη διδακτική (?) μέρα οι εντυπώσεις είναι καλές…..να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον!!!!

Εγώ πάντως τους ξηγήθηκα από το Σαββατοκύριακο….. Τους είπα κάποια πράγματα και θα προσπαθήσω να τα τηρήσω…… Για να μην τους πρήζω, θα συνεχίσω να έχω τη δουλειά και τα χόμπυ μου, για να μπορεί να υπάρχει ησυχία και ψυχική ισορροπία ….απο κεί και πέρα, θα είμαι στη διάθεση τους, και ιδιαίτερα της μεγάλης για ψυχολογική περισσότερο υποστήριξη ….αλλιώς, τι τα πληρώνουμε τα φροντιστήρια!! …. Βέβαια θα προτιμούσα να ‘την κάνω’ τελείως από το σπίτι, να πάρω τους δρόμους, να δουλέψω εκτός σπιτιού ….δεν μπορώ τα νεύρα και τις τσιρίδες καθόλου!! Είμαι και γυναίκα που περνάει την ‘εφηβεία της ωριμότητας’ και δεν μπορώ πολλά-πολλά…..Αν άκουγε και καμία συμβουλή, μια στο τόσο, δεν θα ήταν άσχημα…..τόσα πράγματα διάβασα και μετέφρασα που έχουν σχέση με το άγχος!!! Τι στο καλό….

Από δικής της πλευράς, να κοιτάξει να διαβάζει όσο το δυνατόν πιο σωστά, να δώσει το μάξιμουμ της προσπάθειας της για να είναι ικανοποιημένη με τον εαυτό της ….και τέλος να μάθει να λειτουργεί σε άγνωστο περιβάλλον και υπό πίεση, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να ξεφύγει ή να κοντρολάρει καλύτερα το άγχος της …για να μπορέσει τελικά να γράψει και μην μπλοκάρει – όπως έπαθαν πολλά παιδιά φέτος!!! Και ότι γίνει, έγινε ….απο κεί και πέρα …..δεν θα πεθάνουμε κιόλας!!!

Και θα κλείσουμε με μερικές συμβουλές προς τους γονείς και ιδιαίτερα τις  μαμάδες παιδιών της τρίτης λυκείου….. σαν μία μάνα που σέβεται τον εαυτό της τι κάνεις???? Αν δεν υπάρχει ήδη δουλειά, ψάχνουμε απεγνωσμένα για μία δουλειά εκτός σπιτού. Στην χειρότερη των περιπτώσεων – η δική μου περίπτωση – που δεν βρίσκεις δουλειά εκτός σπιτιού, ξεκινάς τη σχολική χρονιά με ένα καλό ξεκαθάρισμα και καθάρισμα του σπιτιού …. από το πατάρι μέχρι το υπόγειο, κάνεις τα πάντα λαμπίκο – και τα σοβατεπί έτσι? Εσένα μιλάω, μην τα ξεχάσεις, δεν θα πάθουν τίποτα τα γονατάκια σου, είπαμε τα πάντα!!….. και μην ξεχάσεις τα ακουστικά σου ….για να κάνεις ησυχία, ακούγοντας τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά και για να μην ακούς τα νεύρα και τις γκρίνιες  ….συνεχίζεις να ψάχνεις δουλειά ….βγαίνεις καθημερινά για καφέ με τις φίλες σου  ….αρχίζεις γυμναστήριο ….αγοράζεις τόνους βιβλία για να έχεις να διαβάσεις …ξεκινάς πλέξιμο, κέντημα, ράψιμο, κάτι θα σου κάθεται από αυτά (κάτι εποικοδομητικό) ….ξεκινάς μια ξένη γλώσσα ακόμη ….βρίσκεις ότι χόμπι μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι σου …..μαθαίνεις μουσική ….υπολογιστή????….οτιδήποτε σε βοηθήσει να απομονωθείς από τους ‘ταραξίες’ και να διατηρήσεις την απαραίτητη ψυχική ηρεμία …..και αν δεν πιάσει τίποτα από τα παραπάνω παίρνεις τους δρόμους είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο, και γυρνάς σπίτι μόνο όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου και έχουν χαλαρώσει πλέον τα πράγματα!!!

AYTA!!!! Περιμένω και τις δικές σας ιδέες και συμβουλές…..φιλάκια στα μουτράκια….. (δεν ήξερα ποιό να διαλέξω για τέλος ….τα βάζω και τα δύο)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s