Διακοπές τέλος …..επεισόδιο #6 τελευταίο!

Διακοπές τέλος….και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!! Σε λιγότερο από μια βδομάδα αρχίζουν τα σχολεία (επιτέλους!) ….και πιστεύω ότι θα ξαναβρούμε πιο καλά τους ρυθμούς μας – Θεού θέλοντος και δασκάλων επιτρεπόντων!!!! Κάτι πήρε το αυτί μου για απεργία, την επομένη του Αγιασμού…..

Και ας δούμε τι καλά περάσαμε αφού γυρίσαμε από την Αλεξανδρούπολη ….Πρώτο πρόβλημα όπως ανέφερα και στα προηγούμενα κείμενα η αρρώστια του Μικρού Μάικ….έχει μόλις μια βδομάδα που έγινε πιά καλά ο μικρός σκυλούκος ….και σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και ειδικά την Αργυρώ για τη βοήθεια της!

Μιάς και είχε ακόμη άδεια ο Μιχάλης, είπαμε να κάνουμε και μερικές δουλειές και ξεκαθαρίσματα στο σπίτι….. Είχαμε, που λέτε, υποσχεθεί στα παιδιά να αλλάξουμε κάποια πράγματα στα δωμάτια τους ….να πάρουμε καινούργια κρεβάτια και στρώματα ….μιάς και αυτά που έχουν είναι αρχαία ….και να δούμε και για γραφείο για τον Νίκο….. να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο δωμάτιο της Βίβιαν, μπάς και ανοίξει λίγο ο χώρος – σ’αυτό το σπίτι, τα δωμάτια των παιδιών είναι αρκετά μικρά και τα έπιπλα που είχαμε με το ζόρι χωρούσαν……

Μετρήσαμε τους χώρους …..τους ξαναμετρήσαμε …..και πήραμε τους δρόμους. Είπαμε να πάμε και στη Νεοσέτ, μιάς και έχουμε κάποια έπιπλα τους στα δωμάτια των παιδιών, εκτός από το ΙΚΕΑ ….εκεί όμως δεν βρήκαμε στα μεγέθη που θέλαμε ….άντε στο ΙΚΕΑ τώρα!!! Καλά και φτηνά, δεν λέω….αλλά ποιος θα τα συναρμολογήσει???? Ψάχναμε να βρούμε και ένα γραφείο σαν το δικό μου, αλλά τζίφος, το είχαν καταργήσει (και τους έλεγα από πέρισυ να το πάρουμε, που υπήρχε ακόμη) ….και ήταν τόσο βολικό!!! Επιστροφή σπίτι…. Ξανά μέτρημα…σκέψεις και συσκέψεις πώς να τα βάλουμε, τι να μετακινήσουμε …. Τελικά το πόρισμα βγήκε ….θα μετακινήσουμε τη ντουλάπα από το δωμάτιο της Βίβιαν στου Νίκου, για να ανοίξει ο χώρος εκεί (αφού δεν χωράει να μπεί αλλιώς…γκρρρ….δεν μπορούσε να είναι 10 εκατοστά μακρύτερος ο τοίχος!!!!) ….δεν θα αλλάξουμε κρεβάτια, αλλά θα πάρουμε καινούργια στρώματα – και ίσως, λέω ίσως, να είμαι τυχερή και να μπορέσει ο άνθρωπος που κάνει τα στρώματα να μου γεμίσει τα μαξιλάρια του σαλονιού….) …..και θα πάρουμε και γραφείο για τον Νίκο από το ΙΚΕΑ…..τη Δευτέρα….

Οι αποφάσεις πάρθηκαν Παρασκευή βράδυ ….Σάββατο πρωί, παίρνουμε την απόφαση να μετακινήσουμε την ντουλάπα ….αρχίζει το ξεκαθάρισμα και το καθάρισμα των υπολοίπων ντουλαπών και συρταριών ….ούτως ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε τα πράγματα της Βίβιαν, αφού δεν θα είχε ντουλάπα στο δωμάτιο της τώρα!!! Και μετά ήρθε η ώρα της ντουλάπας …..ψηλή και βαριά ….τι πάς να κάνεις μωρή τρελή ….πάς να την κουνήσεις έτσι???? Ούτε από την πόρτα χωράει και πρέπει να κάνει και στροφή …..αδύνατον ….οπότε πρέπει να αποσυναρμολογηθεί ….τρομάρα μας ….γίναμε και μαστόρια τώρα!!! Έχουμε και ηλεκτρικό κατσαβίδι – αμ’ πως ….τι μάστορες είμαστε? Ότι κι ότι??? Αρχίζουμε βγάζοντας τις πόρτες ….θέλουμε να την αποσυναρμολογήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο ….δεν φτάνει!! Πρέπει να διαλυθεί ολόκληρη!!! Εντάξει, διαλύθηκε …. Τώρα τι κάνουμε??? Πάμε τα κομμάτια στο δωμάτιο του Νίκου ….και προσπαθούμε να την συναρμολογήσουμε …..εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα!!! Μαμώ τη μαστοριά μας …..βάζουμε τα πλαϊνά στο κάτω ….βάζουμε και την πλάτη …..κάποιος πρέπει να την κρατάει, για να μπορέσουμε να τη σφίξουμε, αναλαμβάνω εγώ ….ανεβαίνω όσο πιο ψηλά μπορούσα για να την κρατήσω….τα παιδιά από χαμηλά και ο Μιχάλης προσπαθεί να βιδώσει τα πλαϊνά με το πίσω …..τα μισοπιάνει …..πρέπει να μπεί και το καπάκι από επάνω για να σφίξουν όλα μαζί μετά …..εγώ …εγώ θα κρατήσω και το καπάκι …..και στην προσπάθεια μου να το βάλω όπως θα έπρεπε να είναι …..κακώς …..μπάμμμμμ, πέφτει κάτω, πάνω στο χέρι της Βίβιαν και μισοδιαλύθηκε – κοινώς έσπασαν τα σημεία που κρατούσαν τις ξυλόβιδες ….. Τσιρίδες, φωνές, βρισίδια ….. Ψόφησε το κοριτσάκι μου, έβγαλε μια μελανιά ναααα ….δεν λές πάλι καλά που δεν έπεσε στο κεφάλι της, να έχουμε άλλα!! ….τι το ήθελες βρε παιδί μου και κούνησες το καπάκι ….γκρφμχμφγκρρρρρ ….. Από κεί και πέρα, αφού προσπαθήσαμε να ξαναβάλουμε το καπάκι, κάπως …κάτι  καταφέραμε ….θα κρατούσε τελικά ….αρχίσαμε να προσθέτουμε και τα υπόλοιπα κομμάτια ….φτάσαμε στις πόρτες ….βάλαμε τη μία ….αλλά η άλλη, δεν ήθελε με τίποτα να μπεί στη θέση της!!!! Ξεκινήσαμε πρωί και είχε σχεδόν βραδυάσει…..εκεί τα παρατήσαμε …..αποφασίσαμε ότι δεν κάνουμε για αυτή τη δουλειά …..αποφασίσαμε την επομένη το πρωί να την διαλύσουμε τελείως και ίσως να τη χρησιμοποιήσουμε κάπως αλλιώς ….

Τη Δευτέρα πήγαμε και πήραμε τελικά γραφείο για το Νίκο (αυτό το συναρμολογήσαμε εύκολα, τώρα είχαμε μάθει πιά!!!)….και θεωρητικά τελείωσε εκεί η ιστορία!!! Όλο αυτό το πήγαινε έλα ….αυτό το συναρμολόγησε – διάλυσε ….. αυτό το καθάρισμα και ξανακαθάρισμα, σύν το ξεκαθάρισμα, σύν τη μεταφορά και πέταγμα στα σκουπίδια …..και σύν τους εμετούς του σκυλάκου, και πλύνε και καθάρισε και δώσε φάρμακο και από εκεί – τρείς τέσσερεις φορές την ημέρα – δεν με άφησε να πώ ότι ξεκουράστηκα!! Μάλλον κουράστηκα σε αυτές τις διακοπές!!! Ευχάριστο διάλειμμα, τα μπάνια στη θάλασσα και εδώ, και το διάβασμα του βιβλίου του Στήβεν Κίνγκ, το ’11.22.63’ ….το οποίο το αγόρασα τον Φεβρουάριο, ξεκίνησα λίγο να το διαβάζω, αλλά το έπιασα τελικά τον Αύγουστο ….ήταν και τεράστιο το άτιμο, 750 σελίδες, στα αγγλικά φυσικά ….ευκολοδιάβαστο και πολύ ενδιαφέρον, αλλά πρώτη φορά έκανα ένα μήνα για να διαβάσω ένα βιβλίο ….και πρώτη φορά που διάβασα μόνο ένα στις διακοπές!!!

Φτάνει όμως, σας έπρηξα, είπα πολλά για τις δικές μας διακοπές….θέλω να μου πείτε και εσείς για τις δικές σας!!!! …..Θα κλείσω αυτό το κομμάτι με ένα τραγούδι που αναφερόταν συχνά μέσα στο βιβλίο…..Καλησπέρα σας και καλό μας φθινόπωρο….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s