Καλοκαίρι …..Διακοπές ….#4

Οι περιπέτειες του Little Mike (μέρος πρώτο)

Με τις περιπέτειες του νεαρότερου μέλους της οικογένειας ξεκίνησε και η δική μου κούραση ….Είπαμε να κάνουμε διακοπές και να κλείσουμε τα πάντα και να ξεκουραστούμε για τρείς βδομάδες ….αλλά βγήκαν ξυνές!!! Τρείς οι περιπέτειες του νεαρού ….σε δύο συνέχειες!

Όλη η στραβομάρα και η κούραση ξεκίνησε από το Σάββατο 28 Ιουλίου ….λίγο πριν τις διακοπές…. Καθώς έπαιζε και έτρεχε, μαζί με το Νίκο, ο μικρός Μάικ ….κάνει ένα άλμα, και στο κατέβασμα, σπάει ένα νύχι από το πόδι του!!! Άντε τώρα μέσα στη νύχτα να βρούμε την κτηνίατρο….Σάββατο κιόλας! Αλλά ήμασταν τυχεροί και τη βρήκαμε ….’ελάτε να το δώ και να δούμε τι θα το κάνουμε’ ….πάμε, το βλέπει, το καθαρίζει ….’θα χρειαστεί να το καυτηριάσω, για να σταματήσει το αίμα και να γίνει καλά’….. Ο καημενούλης πόνεσε, αλλά τουλάχιστον σταματήσαμε το αίμα ….δεν γινόταν να το κόψουμε ή να το βγάλουμε, γιατί θα χειροτέρευε …..του έβαλε και αντιβιοτικό και μας είπε να τον προσέχουμε και να μην τον πολυβγάζουμε για μερικές μέρες, μέχρι να δέσει η πληγή και να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης …..Πήραμε τον μικρό κουτσό μας και πήγαμε σπίτι …..εμ, τι τόθελες χρυσέ μου ….τόσα άλματα, τόσα τροχαλητά, ηρέμησε λιγάκι!!!!

Περιπέτεια νούμερο δύο…. Επιστροφή στη βάση ….απογευματάκι Τετάρτης 8 Αυγούστου …..αφού βγάλαμε τα πράγματα από το αυτοκίνητο ….το άμεσο μέλημα μας ήταν να παραλάβουμε τον μικρό σκυλούκο – βέβαια τηλεφωνούσαμε καθημερινά να δούμε τι κάνει και αν είναι πολύ ζωηρός…..

Είδαμε ότι η γειτόνισσα μας, που τον κρατούσε είχε ανοιχτό το παράθυρο της, οπότε και χτυπήσαμε το κουδούνι για να τον πάρουμε……είχε μία ζέστη φοβερή ….και ο Little Mike μας κοιτούσε λές και δεν μας γνώριζε….και ήταν και κάπως άτονος και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση. Το ρίξαμε στη ζέστη και ότι είχε μέρες να μας δεί….. εεεε, δεν τον έχουμε και πολύ καιρό και μήπως μας ξέχασε!!!!

Αυτός ο μικρός διαβολάκος, όμως, τι είχε κάνει….. Μια μέρα, η Ρ. είχε κάποια δουλειά και έπρεπε να λείψει για κάποιες ώρες, και δεν μπορούσε να τον πάρει μαζί της….μάζεψε λοιπόν ψηλά, ότι μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να πείραζε ο μικρούλης, και έφυγε ….αλλά δεν είχε υπολογίσει στην πονηριά του ….είχε αφήσει πάνω στη σιδερώστρα το τσαντάκι με τα καλλυντικά της …..η δε σιδερώστρα ήταν σχεδόν κολλητά στον καναπέ …..Ετσι λοιπόν, το μικρό τερατάκι, πήδηξε και ανέβηκε στον καναπέ – κάτι που δεν του επιτρέπεται να το κάνει – από εκεί έφτασε στο τσαντάκι με τα καλλυντικά ….διάλεξε ένα μολύβι για τα χείλια, και άρχισε να το τρώει …..δεν πείραξε τίποτα άλλο όμως!!!!

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει εμετό ….αλλά σε γενικές γραμμές ήταν καλά ….ήδη η ζέστη τον ενοχλούσε και ήταν βαριεστημένος και χωρίς διάθεση …..και αφού δεν ξανάκανε εμετό και έτρωγε …..δεν υπήρξε λόγος ανησυχίας και δικής μας επιστροφής (βέβαια αυτό έγινε Δευτέρα και εμείς γυρίσαμε Τετάρτη)…..

Ήταν όμως ‘κάπως’….και ενώ πριν φύγουμε, δεν έβγαινε από το αιρ-κοντίσιον έξω στη ζέστη …..τώρα δεν ήθελε να μπεί μέσα ….άν και όχι ιδιαίτερα ευδιάθετος, έφαγε και πήγε και τη βόλτα του κανονικά….. Την άλλη μέρα όμως τα ξημερώματα ξεκίνησε το κακό ….εμετοί και ευκοίλια σχεδόν μαύρα ….στη δεύτερη φορά, πήγαμε τρέχοντας στο γιατρό…. Τον εξέτασε και του έδωσε φάρμακα…..

Τρείς μέρες ψόφησε ο καημενούλης ….ότι έτρωγε ή έπινε το έβγαζε ….και τα έβγαζε όπου νάναι ….στο χαλάκι που έχω στον υπολογιστή και κοιμάται, στο κρεββατάκι του ….στις σκάλες, στο διάδρομο, στα δωμάτια, στο σαλόνι, στο μπαλκόνι. Και άντε όλα τα υπόλοιπα, που ήταν πλακάκι και μάρμαρο, τα καθάριζα άμεσα…. Το κρεβατάκι του και το χαλί όμως ….άααα, και μία πολυρόνα που έχουμε στο μπαλκόνι – την οποία σκεφτόμασταν να την πετάξουμε, αλλά την βολεύτηκε ‘ο κύριος’ …..αυτά θέλανε ιδιαίτερο πλύσιμο και φυσικά στέγνωμα ….και μαζί με αυτά και το μπαλκόνι πλύσιμο και το σπίτι σφουγγάρισμα.

…… Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι ……αύριο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s