Ο Μίμης και οι συνταγές…..

 Βασικά, καλησπέρα σας…..

Ο φίλος ο Μίμης, που λέτε, είναι μάγειρας….και κάθε μέρα πάει και ξετρυπώνει διάφορες συνταγές και μας ΠΡΟΚΑΛΕΙ μεσημεριάτικα….τι γλυκά….τι αλμυρά…..

Δεν μας λυπάται, καθόλου μα καθόλου…..εμάς τους άμοιρους που θέλουμε (προσέξτε το ρήμα) να κάνουμε δίαιτα….και λέω θέλουμε, γιατί με όλα αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας καθημερινά, δεν μπορούμε στο τέλος…..τρέχουμε στο ψυγείο μας να δούμε …..

Τι να δούμε???? άν γέννησε το ψυγείο ή η κουζίνα μας και μας έχει ετοιμάσει – απο μόνο του – κάποιες απο αυτές τις λιχουδιές ….αλλά που τέτοια τύχη!!!!! Καθόμαστε και κοιτάμε το ψυγείο με μάτι απλανές….περιμένοντας να διακτινιστεί το πιάτο απο τη φωτό στη κουζίνα μας……

Και επειδή φυσικά δεν γίνεται ποτέ αυτό….βολευόμαστε με αυτά που έχουμε …..και σκεφτόμαστε να πάμε το απόγευμα να ψωνίσουμε για να το φτιάξουμε αύριο…..

Γι’αυτό το λόγο, πάω και εγώ να κάνω μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα (ναι, μου έδωσε συνταγή και για την κόκκινη σάλτσα ο Μίμης και πάω τώρα να τη φτιάξω – έτσι για να σκάτε!!!!)…..αλλά μαζί σας θα μοιραστώ την συνταγή που ανέβασε στο ΦΒ …..απο την ιστοσελίδα «Συνταγές της Παρέας» – έχω δοκιμάσει και εγώ κάποιες απο τις συνταγές τους και μου άρεσαν πολύ…..

Χταπόδι κρασάτο με πιπέρια. Απλά υπέροχο…

Χταποδάκι πιπεράτο και κρασάτο
Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 χταπόδι 1 1/2 – 2  kg
  • 3 ποτήρια του νερού κρασί  άσπρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι  μαύρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι  ροζ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού  ρίγανη
  • 1 φλυντζανάκι του espresso ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό  ψιλοκομμένο
Σερβίρει
6 άτομα

Πως το κάνουμε:
  1. Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι, αφαιρούμε την πέτσα που  έχει στην κουκούλα (τραβώντας την θα ξεκολλήσει), το πλένουμε και το βάζουμε  στην κατσαρόλα σκέτο.
  2. Αφήνουμε το χταπόδι σε μέτρια φωτιά να βγάλει τα δικά  του υγρά, γυρίζοντας το μια δυο φορές.
  3. Όταν το ζουμάκι που θα βγάλει το χταπόδι απορροφηθεί  ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πιπέρια και το κρασί, τη δάφνη και τη ρίγανη και  αφήνουμε το χταπόδι να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  4. Μισή ώρα άργότερα βάζουμε και το λάδι και αφήνουμε  χταπόδι να σιγοβράζει μέχρι να γίνει.
  5. Μόλις μαλακώσει και μελώσει η σάλτσα του το χταπόδι  είναι έτοιμο.
  6. Αφήστε το να κρυώσει, περιχύστε το με τη σάλτσα του, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και καλή σας όρεξη…

Διαβάστε περισότερο: Χταποδάκι πιπεράτο και κρασάτο http://www.sintagespareas.gr/sintages/xtapodaki-piperato-kai-krasato.html#ixzz1zeYc5utD

Ελπίζω να το ευχαριστηθήκατε και εσείς όσο και εμείς…..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s