Αναμνήσεις…..Ζημιές….

Τώρα που έχουμε και τον σκύλο οι κουβέντες περιστρέφονται πολλές φορές στο παρελθόν….αναμνήσεις απο τα παιδιά όταν ήταν μωρά….αναμνήσεις απο τα ‘μεγάλα και χαμένα’ μας σκυλιά όταν ήταν μωρά…..

Έχει δίκιο ο λαός που λέει ‘όταν το μωρό έχει ξεφύγει απο το βλέμα και την προσοχή σου, κάποια πονηριά ή κάποια ζημιά έχει κάνει’…..το ίδιο ισχύει και για τα κουτάβια….

Και ξαφνικά σου έρχονται στο μυαλό όλες οι αναμνήσεις….πράγματα που θεωρούσες ότι είχες ξεχάσει….τι ζημιές έκαναν τα παιδιά όταν ήταν μικρά, τι σκανταλιές, τι συμπεριφορές είχαν, τι χαριτωμενιές έκαναν….τι τους έκανες εσύ…. Στο παλιό το σπίτι, το σαλόνι και η τραπεζαρία ήταν ξεχωριστά, οπότε και τα διατηρούσαμε καθαρά και καινούργια…..εκεί είχαμε τα καινούργια ανοιχτόχρωμα χαλιά μας και στον μπουφέ είχαμε τα καλά σερβίτσια και ποτήρια…. κάποια στιγμή όμως έτυχε να ξεχάσω ανοιχτή τη πόρτα – όχι ότι δεν μπορούσαν να την ανοίξουν τα μωρά, αλλά επειδή την έβλεπαν κλειστή δεν την άνοιγαν απο μόνα τους – και …..δύο ζημιές….δεν θα πώ ποιός απο τους δύο τις έκανε για να μην θίξουμε και υπολήψεις…..

Είμαι στην κουζίνα και μαγειρεύω (έχει μία πόρτα πρός τα υπνοδωμάτια και μία πόρτα προς το σαλόνι….)…το μωρό είναι κάτω στο χαλί και παίζει…γυρνάω να πετάξω κάτι στα σκουπίδια….το μωρό άφαντο…η πόρτα του σαλονιού ανοιχτή….το φωνάζω, τίποτα!! Έτσι είσαι ατιμούτσικο λέω….είμαι με τις κάλτσες και γυρνάω σιγά σιγά το σπίτι κάνοντας απόλυτη ησυχία…. ήταν στο σαλόνι, είχε ανοίξει τον μπουφέ και κρατούσε στα μικροσκοπικά χεράκια του ένα απο τα ‘καλά’ ποτηράκια του λικέρ….χωρίς να σκεφτώ ότι θα μπορούσε να χτυπήσει λέω στο μωρό ήρεμα ‘τι κάνεις εσύ εδώ????’….φυσικά και έσπασε το ποτηράκι….το μωράκι δεν χτύπησε απο τα γυαλιά…αλλά τρόμαξε τόσο πολύ που δεν το ξανάκανε ποτέ….

Η κουζίνα στο παλιό το σπίτι ήταν ‘το κέντρο του σπιτιού’…εκεί πίναμε τον καφέ μας και βλέπαμε τις πρώτες ειδήσεις στην τηλεόραση…. μαγείρευα…σιδέρωνα….τρώγαμε…διαβάζαμε τα μαθήματα μας….έπλεκα….έπαιζαν τα μωρά…. Εκεί πρωτοβάλαμε και το καθικάκι, για να μάθουν τα μωρά να πηγαίνουν τουαλέτα και να βγάλουμε τις πάνες….. Και πάλι το ίδιο σκηνικό….το μωρό παίζει….εγώ κάνω κάποια δουλειά με γυρισμένη την πλάτη….. η πόρτα του σαλονιού ανοιχτή…. μου έρχεται ξαφνικά στη μύτη, μιά μυρωδιά…..και πριν προλάβω να κοιτάξω το καθικάκι…. έρχεται το μωρό μες την τρελλή χαρά και μου λέει ‘μαμά κακά’….κοιτάζω στο καθικάκι – για να πώ και μπράβο – τίποτα…. ‘που τα έκανες μωρό μου???’….. πάνω στο σωμόν καινούργιο χαλί, κάτω απο το τραπέζι της τραπεζαρίας…… εκεί ούρλιαξα, δεν άντεξα!! και φυσικά ξαναφορέσαμε πάνες για ένα χρόνο ακόμη – ούτε αυτό, ούτε εγώ ήμουν έτοιμη να αντιμετωπίσω τέτοιου είδους ζημιές (το σπίτι ήταν σχεδόν όλο ντυμένο στις μοκέτες….)

Και φυσικά και με τα κουτάβια, μία απο τα ίδια…… Ο μεγάλος, ο Άρης, μας είχε φάει σχεδόν ολόκληρο τον κήπο, μας είχε χ…σει παντού, κατέστησε έγκυο την Άρια δύο φορές….. Την καημένη την Άρια, τη θυμάμαι πάντα φοβισμένη και διακριτική….ζημιές δεν μπορώ να πώ ότι έκανε….απο το φόβο της κάποιες φορές, της έφευγαν λίγα τσισάκια….μόνο όταν τη στειρώσαμε, πήγε και έκοψε κάποιο ράμμα και γέμισε το μπαλκόνι αίματα, αλλά ευτυχώς την προλάβαμε γρήγορα και δεν είχε προβλήματα….αλλά βέβαια αυτούς τους δύο τους είχαμε πάντα έξω και δεν δίναμε σημασία σε εξωτερικές ζημιές….

Αυτό το καινούργιο μικρό κουτάβι, ο Μάικ, που τον έχουμε μέσα αρκετές ώρες…..χθές και προχθές, μας έκανε τα χοντρά του ….. μιά στο δωμάτιο της Βίβιαν, πάνω στα κρόσια του χαλιού της, δίπλα στο πιάνο της (ίιιιουουου, που λέει και η ίδια)…..και μιά στη μέση του σαλονιού, ευτυχώς όχι πάνω στο χαλί, αλλά δεν το είχε δεί κανένας μας….μύρισε στο Μιχάλη όταν πήγε να ξαπλώσει λίγο στο καναπέ…..ίιιουουου…..και τώρα μόλις τα έκανε στο κάτω το μπαλκόνι – η Βίβιαν τσιρίζει ‘ίου, ίου, ίου, τι βρώμα….τι έφαγες βρέ σιχαμένε….ούστ να χαθείς βρωμιάρικο…..τι σε πάμε τόσες βόλτες και έχεις μυρίσει όλα τα σκ@τ@ της περιοχής????’

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s